Men vem är då jag ?

En gift glad tvåbarnsmor som älskar att ha djur och människor omkring mig. Jag bor på västkusten i underbara lilla Falkenberg där jag året runt kan känna doften från vårt härliga hav.

Vad kan jag ?

Jag har en förmåga att koppla ihop olika ekologiska oljor och olika dofter till välgörande hudvårdsprodukter som är ätbara - om hungern nu skulle falla på - skämtåsido. Vidare har jag även specialiserat mig på behandling och massage av ömma och ansträngda muskler, hårtborttagning med IPL/Laser samt japansk facelift. 

Varför gör jag det?

När min son för några år sedan fick torra eksem på fötterna där han kunde dra av stora hudflagor jobbade jag med bland annat ljusterapi (rött och infrarött ljus). Vi behandlade hans fötter en gång/vecka och kunde på så sätt hålla fötterna ganska fina, men det som jag kände var jobbigast var att vi inte hittade orsaken till eksemen. Som alltid får man hjälp och förslag från alla håll och vi provade en del krämer och salvor men ingenting hjälpte.

Ett år åkte vi på solsemester och efter bara några dagar var fötterna jättefina igen. Vi började se över maten men inget gick att utesluta, han fick i sig ungefär samma basvaror som hemma. Semestern fick sitt slut och så även hans fina fötter, en vecka senare var nämligen eksemen tillbaka. Suck, tillbaka på ruta 1. 

Nu började jag minituöst kika på vad han får i sig hemma respektive på resan när jag insåg att den stora skillnaden inte låg i vad han fick i sig utan i vad han fick på sig. Vi löste gåtan när vi insåg att hans pappas schampo (inhandlat i mataffären) låg kvar i handbagaget vid incheckning, vilket tullen naturligtvis konfiskerade på plats. Kvar i vårt gemensamma bagage var ett schampo & balsam som visade sig vara gjorda på naturliga ämnen, (något som jag visste lite om redan eftersom jag hade börjat nörda ner mig i naturlig hudvård och dess innebörd).

När jag såg hur stor skillnad det gjorde på bara några dagar för min son och hans eksem insåg jag att det här var något jag verkligen ville vara med och påverka, på mitt sätt, och tog steget mot att utveckla ett helt giftfritt hudvårdsmärke på naturliga, ätbara råvaror. Tanken och idén om UneCare föddes.Back to Basic

Naturens egna förmåga att ta hand om oss glöms ofta bort, vi är ute efter "quick fix" och ser vi inte yngre ut efter fem minuter så funkar det inte, eller? Men i UneCare of Sweden's produkteserier jobbar vi med naturens egna förmåga att ta hand om vår hud & kropp.

Mineraloljor, siliconer, PEG, parabener och andra skadliga, cancerogena och reproduktionsstörande ämnen är bannlysta i produkterna. Givetvis förekommer det INGA djurtester av något slag vid framtagandet av produkterna.

 

Filosofin är att det som mynnar ut i naturen igen, kan naturen själv ta hand om. Ett litet exempel på det är att i våra skrubbar så använder vi salt eller socker som peeling vilket löser upp sig självt och riskerar inte heller att orsaka stopp någonstans på väg tillbaka till naturen.
För att vi skall tillföra kroppen så lite gifter som möjligt jobbar vi med ekologiska råvaror och försöker i första hand gynna svenska odlare och företag. I dagsläget lägger vi vår tid & energi på innehållet i våra krämer vilket innebär att en ECO-märkning prioriteras i ett senare skede och vi väljer istället att stoltsera med en svensk NOC-certifiering. Läs gärna mer på www.nocsweden.se
Självklart ser vi även över FAIRTRADE produkter i den utstäckning som är möjlig för att motarbeta usla arbetsförhållanden, barnarbete och fortsatt exploatering av arbetskraft.

Kvalitet för oss är naturlig hudvård, och det prioriterar vi i alla led.UneCare of Sweden står för naturlig ekologisk hudvård helt utan mineraloljor, siliconer, syntetiska tillsatser och stabilisatorer. UneCare utgår från naturens egna förmåga att ta hand om

 • vår hud och vår kropp.
 • Det som vi tar från naturen till våra produkter ska vi också kunna släppa ut igen utan att skada naturen.
 • Varumärket har funnits sen 2013 och våra första helt egna produkter släpptes i januari 2014.
 •  
 • De flesta produkterna har ekologisk kokosolja som bas och dofterna från helt naturliga ekologiska aromer, eteriska oljor och örter.
 • Konserveringsmedlet utvinns från ättika.
 • Krämerna och oljorna tillverkas i Åsa i norra Halland strax utanför Kungsbacka.
 • Produktionen kommer alltid vara förlagd i Sverige.
 • Vi strävar efter ekologiska och fairtradecertifieade råvaror.
 • Produktförpackningarna består av nedbrytbar miljöplast.
 • Vi har skippat de små lyxiga kartongerna som brukar vara runt produkterna för att spara lite extra på miljön.
 • Djurtester är bannlysta.


 
2018-05-27